Karin van Gils

Sinds 1990 ben ik werkzaam als oefentherapeut Cesar. Ik ben toen een praktijk begonnen in Moordrecht, waar ik 19 jaar met heel veel plezier heb gewerkt.

In 2008 heb ik de praktijk in Houten overgenomen.Dat was voor mij de mogelijkheid om me meer te gaan specialiseren.

Zo heb ik in 2013 de opleiding Adem en Ontspanningstherapie methode Van Dixhoorn afgerond. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de ademhaling en wat mij aanspreekt in deze methode is het onderzoeken van je eigen ademhaling zonder te sturen. Of het accent kan liggen op het onderzoeken hoe jij tot ontspanning komt, en wat merk je dan. Het resultaat kan dan een vrijere ademhaling zijn en  moeiteloos bewegen. 

En zo sluit het weer heel mooi aan bij Oefentherapie Cesar/Mensendieck. Ook binnen de oefentherapie heb ik me gesprecialiseerd, sinds 2014 ben ik ook Slaapoefentherapeut en sinds 2015 ben ik lid van het netwerk Chronische pijn.

Inmiddels werk ik nu 30 jaar en wat mij nog steeds aanspreekt van oefentherapie Cesar/Mensendieck is het overbrengen van bewegingsplezier en mensen kunnen helpen om hun eigen mogelijkheden te leren kennen en gebruiken en zo klachten kunnen verhelpen of verminderen(zelfregulatie). En zo weer het leven kunnen leiden wat belangrijk voor ze is!

Daarbij is het bewuster worden van je eigen lichaam en brein, een belangrijk middel bij Oefentherapie, zodat je inzicht krijgt in je eigen manier van bewegen en van omgaan met pijn. Ik help je door educatie, gerichte oefeningen die inpasbaar zijn in je dagelijks leven zodat je de hele dag door het geleerde in kan trainen en zo vrij snel resultaat kan verwachten.

Kwaliteit

Ik ben lid van onze beroepsvereniging de VvOCM en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Mijn kennis hou ik actief bij door het volgen van scholingen en cursussen.

Missie 

Voor iedereen een betekenisvol leven door in beweging te kunnen komen. 

Visie

Mensen om leren gaan met hun unieke bewegingsmogelijkheden.

 

De praktijk

De praktijk is gevestigd op:  

  • Standerdmolen 8 in Houten

In De Sijnsmeester (voormalig gemeentehuis) is ons praktijkcentrum 'Sijnsspoor' gerealiseerd. De ingang van ons centrum is bereikbaar aan de zijkant van het pand. De praktijk is gelegen op de begane grond en rolstoel/rollator toegankelijk. Rondom de praktijk is voldoende gratis parkeerruimte.