Oefentherapie
Cesar & Mensendieck

Groepslessen

Zwanger van de 2e, 3e, 4e?

-Wil je je kennis over een bevalling weer even opfrissen, maar hoeft het geen uitgebreide cursus te zijn?

-Wil je ook weer met je aandacht bij deze bevalling zijn?

-vind je het fijn kennis en belevingen te delen met moeders die ook al ervaring hebben op zwangerschaps- en bevallingsgebied?

Dan is de  verkorte zwangerschapscursus iets voor jou!

3 Lessen van 1.5 uur, met als doel:
-Houding en Beweging, omgaan met je zwangerschap in je dagelijkse houdingen en bewegingen zoals staan/tillen en bukken, aan- en ontspannen bekkenbodem.

-In vogelvlucht wat gebeurd er tijdens de bevalling; uitleg over de ontsluiting en perstechnieken.

-Ademhaling en Ontspanning gericht en toe te passen op de bevalling. Gebaseerd op de Methode Van Dixhoorn.

De cursus begint vanaf ongeveer 30 weken zwangerschap. Opgave kan al vanaf 20 weken. We werken met kleine groepen van max. 4 vrouwen. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 19.00-20.30.

De volgende cursus start bij voldoende aanmelding 23 februari of 2 maart 2015

 

Kosten 45 euro

Voor meer info: Karin van Gils, 06-13567947

Adem en Ontspanning

Heeft u vage klachten waar geen medische oorzaak voor te vinden is? Slaapt u slecht? Heeft u een opgejaagd gevoel? Heeft u vaak hoofdpijn? Bent u onrustig? Heeft u last van gespannenheid?
Bent u vaak vermoeid? Rug- of nekklachten? Hyperventilatieklachten? Stemproblemen?
Angst- of paniekaanvallen? Klachten bij hart- of longproblematiek, die mogelijk deels met spanning te maken hebben?

Als u zich herkent in bovengenoemde klachten of andere spanningsklachten is Adem- en Ontspanningstherapie (AOT) volgens de Methode van Van Dixhoorn, mogelijk de oplossing voor u.

We zijn gewend geraakt aan een onnodig verhoogde spanning. En zijn vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk en vrij te ademen.

Deze laagdrempelige, maar tevens wetenschappelijk onderbouwde methode leert  je om je bewust te worden van aanwezige spanningen, zowel lichamelijk als geestelijk. Zo ben je beter in staat om  je eigen spanning te kunnen regelen en wordt je adembeweging natuurlijker en gaat het meer vanzelf.

6 lessen van circa 1 uur. Start: 15 januari 2015 om 19.30

Kosten: 50 euro

Recht je rug met Medical Kinetics op muziek!

40% van de jongeren tussen 10 en 21 jaar loopt al met een rug van een 50 jarige. We zijn belandt in het smartphone en tablet tijdperk. Doordat jongeren bijna alleen nog maar op hun telefoon, tablet en computer zitten zien we een nieuw fenomeen: de gameboyrug.  Jongeren gamen zich letterlijk een bochel in de rug!

De groepslessen Medical Kinetics zijn de oplossing. Maak kennis met een nieuwe manier om fit te blijven en een gameboy rug tegen te gaan voor jongens en meisjes. Bij deze cursus  worden  alle bewegingen van de rug uitgevoerd; strekken, roteren en buigen. Jongeren van tegenwoordig gebruiken voornamelijk alleen de buig beweging en dat moet je compenseren door extra te strekken. Dit is een cursus om te leren op de juiste manier te bewegen.

Met Medical Kinetics verbeter je de stabiliteit, kracht en souplesse van het lichaam. Het zorgt voor een mooi en gezond lichaam en sterke uitstraling.

Een uitgekiend programma op muziek, gebaseerd op natuurlijke bewegingen.

De cursus wordt gegeven door een Oefentherapeut Cesar die gecertificeerd is als Medical Kinetics teacher.

4 lessen  van 1 uur.

Kosten: 30 euro.

Start: 15 januari 18.30